måndag 15 augusti 2011

Atlantic Warf in Harlingen

Efter att ha legat i 5 dygn med NW  vindar på 13-19 m, och i dessa vatten darrar även sjöbusarna, gå inte ut var rådet och med tanke på statusen på vårt roder så fick vi snällt ligga still.Men till slut bedarrade vinde och vi kunde styra kosan mot Harlingen en lite pittoresk Holländsk stad med båtar överallt.Väl framme vid Harlingen skulle vi slussa till sötvatten och gick in i en liten mysig sluss, undrar om det går upp eller ned, det är bara 2,20 i slussen, mycket riktigt det gick nedåt, när slussvakten öppnade porten in emot kanalen fick han sig ett gott skratt, Cattis stod som berg på botten och gick inte att rubba en mm.På med vattnet igen och backa ut från slussen, som tur var fanns det en större sluss för fartyg som var djupare.Vi drog in i kanalen som påminde lite om Svartån vid Rosta med fina hus på sidorna, efter en nm gick det in en kanal till styrbord, en liten bro som varfschefen öppnade och vi var frammed vid varvet,lyfte Cattis och konstaterade att min bedömning som jag hade gjort vid dyket i Ameland stämde, halva rodret kvar med det nedre lagret intakt.Plockade dän rodret och nu är det bara att vänte att grabbarna ska fixa till det nya.

Halvt roder

2 kommentarer:

  1. Mister du ett roder står dig tusen åter....är det så man säger?
    Jättekul att följa er resa! I helgen spelar Four Hire i Hampe. Missa för guds skull inte det ni sötvattenspirater i hjälmaren!
    /M

    SvaraRadera
  2. Hej Krister
    Deu är galen som vanligt men du verkar greja det. Se till att rodret sitter fast innan du åker ut på Biskaya. Hälsningar Leif

    SvaraRadera