onsdag 28 januari 2015

North Atlantic

Det känns lite konstigt att befinna sig på nordatlanten när man ska segla från Portugal till Las Palmas på GC, men så är det sjökortet kallas nordatlanten Östra delen och när man kollar på det så seglar man från ca N38 till N28 då vet alla som kan sin navigering att det är ca 600 nm noga räknat 650.

Vi hade en beräknad tid på ca 4-5 dygn och nu började det bli bråttom ! lågtrycken kom långt söderut med ett interval på 1-2 dygn, men till slut hittade vi en bra prognos som skulle hålla I fem dygn, med start på Måndagen så skulle vi få NW vind på till en början 25-30 knop dvs max 15 m/sek och en våghöjd på 4-5 m med max på 6m.

Det lät helt ok så på måndag fm så kastade vi loss och drog iväg, prognosen visade sig stämma, en fin  öppen slör gjorde vi 8-10 knop och RS trivdes bra I sjön.
Det gjorde inte vissa i besättningen utan dom tingades inta ryggläge och prova den nyinköpta hinken från Portugal, första natten skotade Annica in en Freak Wave som var rätt skaplig, hon sa att det var som en vägg som slog in over båten vi som låg och sov väcktes av en smäll som gjorde att man trodde att vi fått besök av en Val.

Det hade vi dock inte utan det rullade på och på Fredagen fm så såg man Gran Canarias siluett på bogen, landade starx efter lunch och fick vänta på kajplats tills efter 16 (siesta) men fick till slut en mycket bra plats på G bryggan, träffade gamla bekanta i form av Johan o Reinhart, gick på Sveskkväll på Sailors Bar o berättade rövarhistorier för varandra för att redan på Lördan ante flyget o Dra hem (lite för tidigt) men vi kommer tillbaka.



Tanker på Havet (skrynkligt sådant)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar