söndag 11 september 2011

Amsterdam

Lämnar Harlingen Tisdag den 6:e september, går över Ijlseemer (ursäkta stavningen) i mellan 12-16 m/sek, värre än på havet sade man mig på varvet, håller kanske inte med om det men visst var det skrynkligt och blött.Sjön är lite trälig som vi säger hemma, flacka kuster, horisont med bojar utplacerade för navigationen, vet inte om man måste följa dom men med tanke på tidigare incidenter så vågar vi nte prova. kommer till Amsterdam på kvällskröken och hitta hamnen som Håkan har rekommenderat, kanonbra. Gör Onsdagen i Amsterdam, letar efter en butik som säljer elektroniska sjökort, går först en km åt väster, nej den ligger åt andra hållet, hitta till slut och köper två nya kort. Vi tar en liten tur till RLD konstigt att man kan få kvinnor att ställa upp på att stå i ett skyltfönster hela dagarna.Går från Amsterdam på Torsd morron mot Rotterdam, ute på havet blir vi prejade av ett fartyg sum tutar och blinkar, efter kontakt på VHF en visar det sig att dom bogserar någonting med en 4 km lång vajer! hade varit kul att köra på den.
Kommer till Rotterdam på kvällen går in i motström, 2-3 knop mot, det är långt in till Rotterdammmmmmm, kommer in sent på kvällen och tar första bästa kajplats.
And now a small message to our english spoken friend as we meet under our jouerny. We are now in a small village Haringvlet there we will spend the night, the rudder and autopilot work ok and today belive it or not the windgenerator starts to work! i cant belive it but maybe its the fox who is in IJlseermer from last tuesday.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar