lördag 11 februari 2012

Sjöösäättttning

Idag Lördag it was time the ship goes to sea, Arne and i stod at the portside ready to jump, because it dosent feel seafty. vagnen skakade och när vindbyarna som alltid blåser här tog i så såg man att hela båten rörde sig åt styrbord, när vi kom längre ned på slipen började dyningen göra sig påmind, varje gång det kom en våg skakade hela slipvagnen och sjön stänkte ända upp i sittbrunnen trots  att det var ca 3 m ned till vattnet.
När vi kom flott stod hela båten o slog mot slipvagnen kändes som att gå på grund vid varje våg, lossade alla tamparna vilket var många och kom iväg till priset av en mantågstötta vilket var ett billigt pris när man kollar på sina olycksbröder.

Utsikt från en slipvagn, grabbarna måste simma ut med en tamp för lutningen å slipen
är så dålig så man måste dra ut båten via ett block ca 100 m ut.
Måste berätta en seglarhistoria, när vi kom fram till marinan efter sjösättningen kommer en liten orange dinge med en tjej i och frågar om hon får komma ombord, jomenvisst hon ser trevlig ut och heter Maud o kommer från Belgien.
Hon letar efter en båtplats till Brasislien där hon ska cykla till Patagonien, men hur långt är det frågar jag 550 mil över  bergen !! jag tror dom heter Anderna, själv frågar jag javisst, hon bor på en Fransk båt just nu med en ensamstående mamma med ett barn på ett år !!ur går det till havs, sådär säger hon babyn tar mycket tid o dom har ingen fungerande autopilot så dom får handstyra, puuh vi som tyckte att vi har det jobbigt.a vi ska bunkra vinka ajö till Soraya o Hennes kille sedan dra vi Måndag Tisdag med eller utan Maud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar