torsdag 31 maj 2012

Last Leg

Vi lämnade Inverness med tidvattnet den 23:e maj och kom ut i en vik som var djup så det räcker, tog nästan ett dygn med dålig vind att ta sig ur den, 520 nm till WP vid insegling Udevalla men då gick kursen rätt över Norge, kommer att gå tungt sa Arne, ja vi får väl göra en liten sväng runt Norge.
Kom fram till Oljefälten, borrtorn överallt och servicebåtar runt, Norrmännen hade skapat ett telefonnät därute så plötsligt så funkade mobilerna !, det var restriktioner för avstånd till borrtornen, man får inte komma närmare än 2,5 nm då kommer vaktbåtarna o jagar bort oss, vem har gett dom tillstånd att bygga alla dessa torn, det är hundratals ? inte vi seglare i alla fall, Gud kanske.
På grund av den obefintliga vinden så körde vi motor i två dygn varför vi beslutade att gå in i Egersund i Norge o tanka.
Oljeplattform, en av väääldigt många.



Gick upp i byn o frågade om generatorremmar mitt problem från England, javistt du har biltema där uppe, gick dit, hur många ska du ha !! vi cet inte hur lyckligt lottade vi är som kan gå ett varav runt kvarteret o i stort sett köpa vad som helst.
Drar direkt vi har tankat o fixat mot Udevalla, ingen vind motström, träligt men till slut kom vi fram till inseglingen och började resan upp till Uvalla i en stenlabyrint, vi var framme vid bryggan kl 0100 och förtöjde därmed var Carribean Tour avslutad, jag kommer att segla hem båten till Hjälmaren i Juni och förhoppningsvis komma hem den 11:e Juli dvs samma datum som jag stack.
Kommer att förbereda ett föredrag om min segling med fokus på material som inte pallar, leverantörer, bemötandet från Tull i olika länder osv ta kontakt på:
 kristerc.jakobsson@hotmail.com


Svensk Granit, känns tryggt.

Kommer att skriva ett avsnitt till som behandlar material, försäkringar, bemötanden från Tull, detta i första hand för presumtiva långseglare (vilket dom flesta av oss är)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar