måndag 8 juli 2013

Eskadern till ST Petersburg

Vi började att planera vårt återsseede med ST Petersburg redan i vintras, rog kontakt med Vladimir som brukar hjälpa oss med inbjudan o.d. åkte till Ambasaden glada i hågen.
Nej ni måste söka på vårt visum kontor i klarakvateren i City sa man och så måste ni ha ett försäkringsintyg från er försäkringsgivare, ok fixar det och besöker för 3:e gången.
nej ni måste ha ett formulär som man skriver i på nätet och ett nytaget passfoto påklistrat på d.o.
När Lotta var på besök där för 5:e gången vägrade man godkänna försäkringsintyget med påföljd att hon lämnade alla papper på disken och sa adjö till Ryssland, det verkar som dom inte vill ha några besökare.
Alltså blir det Lettland och Estland med en sväng till Finland men det börjar bra sa han som dog på Måndan, på väg till slussarna så fick vår följe båt Saga problem med motorn, en ditkallad motorexpert kom fram till att det var drevet det var fel på efter 5 min körning var drevet så varmt att man inte kunde ta på det.
Kaparn ringer till min kontakt i Gbg och han skickr ett "nytt" drev till Marifred där vi skulle få hjälp att torrsätta båten, gjorde så och sjösatte, det funkade och vi kunde fortsätta.

På Lördagen den 6:e drog vi från södertälje och gick mot Gotland, fick falla pga. fel vindriktning och gick istället till Gotska Sandön, en fantastisk ö som vi kom fram till kl 03.00 på morgonen.
Hade sovmorron och kollade på ön och sedan gick vi vidare till fårösund för att shoppa och försöka få igång vår nav app som bara funkar på hjälmaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar