lördag 13 juli 2013

Saarema ÖSEL

Ja nu har eskadern kommit till ÖSEL i Estland, en fantastisk ö som påminner lite om Gotland, dock mycket mer långgrunt och man väntar en grundstötning varje minut vind inseglingarna till hanarna.
vi gick från Fårösund till Ventspils, kanonsegling med bidevind som så småningom vred till slör. Loggade 7 knop och kom fram mitt i natten som vanligt.
Mötte ett fartyg i inloppet och fick det värsta tutet  oss, han fastnade med knappen  tutan, vad hade han förväntat sig , att vi skulle gå upp i rök?.
Nåja vi la till och åkte  shoppingrunda dag två, kom hem me cykeln fullastad, körde ett varv till oh var sedan klara med Ventspils.
Drog på förmiddag mot Kurresare på ÖSEL Norling vind ca10 m kryss och jobbigt, dom nya kapellenvisade sig vara perfekta inte en droppe i Skansen.
Orkade inte ända fram utan kl 24 la vi till i Monte Saddam, en gammal fiskehamn med 3 m Höörg Kaj, Lotta kommer inte upp o kaparn med ett visst besvär.
Men på morgonen gick vi till våt mål Kurresare en gammal stad som tillhört Sverige faktiskt, gick åt pipan i samband med Kalle 12 o staden gick över till Ryssland.
Vi ska kolla lite  kulturen här, en Borg sedan 1300 talet o sedan gå mot Finland och hem igen, vädret kanon med svag vind o 27 gr celsius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar