lördag 22 oktober 2011

Champagnefrukost

Efter tre dagar på havet från Porto Santo till Teneriffa så anlände vi till slut på Lördag em, seglingen var lite långtråkig med svaga vindar som till slut blev ingen vind alls, moor sita dygnet, möte ett gäng delfiner på sista dygnet mot T. På morronen så väcktes besättningen av en risslad kapare som serverade Champagne för att fira att vi tagit oss ända hit, champisen är skänkt av Lars o Elisabeth (tackar i efterhand) .
Seglar sista 15 m till Teneriffa Santa Cruz och hittar en bra plats i hamnen. Där träffar vi en gammal bekant, Reinhart som jag träffade i la coruna som berättade en historia som jag måste återberätta och som skulle matcha Tristans historier. Reinhart stack samtidigt som oss och planerade att segla direkt till Madeira, efter ett dygn ökade vinden kraftigt och plötsligt gick båten inte att styra, la sig tvärs och det blev stökigt ombord, rodret med skädda var borta, hjärtstocken satt kvar men det gick int35e att styra. Samtidigt fick han problem med maskin så att strömmen i båten tog slut, han ropade på hjälp med den handburna WHF en och det kom en helikopter och skulle ta upp honom, han tackade nej då han skulle vara tvungen att lämna båten, fick erbjudande om bogsering 30.000:- Euro vilket var mer än båten var värd.
till slut kom ett fartyg som transporterade begagnade bilar till Nigeria som förbarmade sig över Reinhart, dom mastade av båten, lyfte båten upp på däck och reparerade rodret under gång, under tiden så bodde treinhart och hans hund hos kaptenen och åt vid hans bord med upppassning.35m från Teneriffa satte dom ned båten o lämnade Reinhart som därmed kom hit 8 dagar före oss, ska träffa honom ikväll och få bilder och ytterligare detaljer om hans äventyr.
Åker hem nästa veckla och Arne min First mate kommer och tar hand om båten före hoppet det stora.
En Eloge till nuvarande besättning Bosse, Anders o Lotta som har varit med i 1250 nm sedan la coruna men nu åker dom hem med gung i benen.

Tenerife Nazar Kebab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar