torsdag 13 oktober 2011

Lissabon

Hämtar gast nr 3 på flygplatsen i Porto, det är min fru Lotta som kommer att vara med till GC, hoppas jag det betyder att vi får en tidspress på oss då hon måste vara hemma senast den 25:e för att börja jobba igen, men det ska väl gå, kollade på Griben och det ser ut att bli mycket lätta vindar till Madeira, får tanka fullt men lite segla hoppas vi på, det är nämligen över 500 nm och så mycket soppa har vi inte.
Emellertid så måste jag berätta om hämtningen på flygplatsen, det verkar inte som att kaparn och kommunikationssytemen funkar, hoppade in i en taxi (kvinnlig Chaufför) och sa att vi skulle till Marina Atlantico där vi hade båten, hon drog iväg i full gas, tyckte inte att jag kände igen mig och mycket riktigt när hon stannade vid en marina så visste vi inte var vi var.
Hon hävdade bestämt att det var rätt marina, jag försökte tala om att vi hade vår båt vid den andra därför var det lämpligt att vi kom till den marinan.
Det slutade med att kaparn hoppar ut ur bilen och ber damen dra åt ett håll närmare norrut varvid hon hotade med att ringa polisen tuut tuut skrek k-ringen.
Hittade till slut ett Hotell med en vettig människa som kunde prata engelska och som omedelbart fixade en taxi som körde till rätt marina vilket var en förutsättning för att vi skulle kunna dra på morgonen, vilket vi också gjorde, svag vind maskin i 6 timmar, sedan kom vinden och vi seglade hela natten tills lunchtid då vi fick starta maskin igen och gå dom sista 20 till Lissabon.
Kommer fram på kvällskröken och vi har en ide om vilken hamn vi ska gå till, väldigt vilken ström det verkar vara 4 knop just då, kaparn går ner o mäter, det kommer att ta fem timmar till den hamnen, då bryter besättningen ihop (dom hade spetsat på en fin middag i hamn) varför vi vänder och går till en hamn som vi passerat tidigare, det visar sig vara en kanonhamn med servicekille som möter med gummibåt och tre restauranger på vingelavstånd varför vi stannar där för bunkring o tvätt.
Avgår mot Madeira på Fredag morgon.

1 kommentar:

  1. Verkar som ni har det bra. Carportbygget står nästan still och theo pratar om farfar varje dag. Massor av kramar till vår farfar / camilla, mathias, malte & theo

    SvaraRadera