söndag 9 oktober 2011

Slöör

Äntligen efter alladessa dar slör, mina nya gastar Bosse o Anders anländer på Onsdagen och vi dra iväg på Torsdag förmiddag, grabbarna är lite undande till dyningen i början, inte som på Hjälmaren tycker dom och det kan jag hålla med om det känns som att rida på en drake säger kaparn och då är det inte speciellt hög dyning, dom varnar faktiskt för hög dyning när det är sådan, kan bli upp till 6 m å då är den inte att leka med, vissa hamnar går inte att angöra då.I alla fall så drog vi iväg i mycket lätta vindar, målet var Porto som ligger c.a. 200nm från Coruna, under kvällen kommer vind som ökar till 10-13 m slör, gissa om kaparn myser, Cattis surfar i vågorna och vi noterar 13,7 knop som max kanon.
Frampå nattkröken har Bo o Anders vakten då ett högt ljud hörs, plötsligt tänds en strålkastare direkt på båten, det är en helikopter från kustbevakningen som vill ha koll på vilka som korsar gränsen, vi är nu i Portugal och på grund av den fina vinden så kommer vi fram på eftermiddagen istället för kalkylerade sena kvällen vilket är bra då det är mycket lättare att angöra på dan.
Får en mycket bra plats i hamnen där vi ligger ytterst och har koll på alla båtar som kommer o´ch går, nu börjar det visa sig vilka som ska segla över, en Dans, en Finländsk, Två Engelsmän, en Polack osv. spridningen är enorm och det är jättekul att prata med alla och utbyta erfarenheter o beundra varandras båtar, nu börjar racet på allvar mot Canarias, vi kommer emellertid att segla till Lissabon först på Tisdag när min fru Lotta kommer, sedan Madeira i slutet på veckan.
Gribfilerna (tack Martin) ser ok ut för den närmaset veckan så vi kör till Madeira efter kanske två dagar i Lisboa. After o short stop in Madera we will go to the Canarias hopfelly with the same crew then Arne will come and take care of the boat under the mean while the Captn will go home to Sweden for two wekks and take care of the house and our cars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar