onsdag 19 oktober 2011

Porto Santo

Lämnade Lissabon på  Fredagen efrter att ha gjort stan en dag, och vilken stad, där skulle man kunna vaa i en vecka såmycket finns att kolla på, vi gjorde en tur med en gammal spårvagn som var ombyggd till turistkör, kanonbra stan påminner om LA dvs mycket backar upp o ned, smala gator där spårvagnsföraren var tvungen att öppna dörren för att kolla så vi gick klara för parkerade bilar.
Nåja lämnade alltså för att segla till Porto Santo i Maderia akipelagen, det finns tydligen fler öar här som är obebodda och som kanske inte lockar jättemycket.
Efter en ganska tråkig segling, det tog fyr dagar och fem timmar anlände vi till Porto Santo, vår metrev som kaparn hade kastad i för att fånga Bonito hade fastnat i kölen så en man (gisa vem) fick hoppa i och lossa den före maskinsart, vilken sikt, bäten såg ut att hänga i luften och botten syntes jätteklart.
Porto Santo är en jättefin ö med en sandstrand som sträcker sig över hela bukten, en relativt liten väl skydda hamn med just bryggor och mooringsbojar för dom som inte vill betala fullt (det är rätt dyrt) för Cattis får man betala 56 € per dygn vilket sliter i skeppskassan.
Vi har träfat en hel del ungdomar faktiskt som seglar, jag trodde det bara var en massa gubbar men icke, bla träffade vi Filippa o Martin från Göteborg som ska segla till Australien ! puuh o vi som tyckte att vi var duktiga.
Emmelertid så viar det sig att Lotta som måste vara hemma senast söndag hittade ett flyg från Teneriffa varför vi måste skippa Funchal, enligt ryktet så är det knökat i hamnen så vi slipper svaja där.
Bunkrar och sticker på Torsdag morgon och räkna med två till tre dagars segling, dett är 300 nm till Teneriffa så det gäller att dra på, konstigt att det kan var stressigt på långsegling men så är det.
Måste berätta en liten historia fån vår första natt i Porto S, vi gick på den lokala restaurangen och käkade och när vi betalade så kom den kvinnliga kyparen med varsin present, en nyckelring, det ser ut som att det går att öppna den, det ligger en kondom i, hon har gett kondomer till te gubbar från Sverige, jag vet inte om man ska se det som ett bra eller dåligt tecken men tanken var säkert god, återkommer från Tenerife.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar